Tko smo mi?


Udruga je počela s radom krajem 2009. godine, te je organizirala pedagoško-filmske radionice s djecom u Osijeku, Zadru, i drugim gradovima, filmske projekcije, predstavljanje filmskih publikacija, snimanje kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova, itd. Do sada, ostvarena je suradnja s Klubom mladih Paklena naranča (GISKO), Brezom – udrugom za rad s mladima, Udrugom Trash, Klubom Mini Teatar, Kinematografima Osijek, Gradskim galerijama Osijek, zagrebačkim MM centrom, Hrvatskim filmskim savezom, udrugom Klikeraj, udrugom Teatar to go, itd. Filmski uradci prikazivani su i nagrađivani na međunarodnim festivalima i revijama

Na snimanju spota za pjesmu "Nije to to" (2009.)

Osnivači udruge, Krešimir i Luka Pejić, od 2004. godine bave se snimanjem filmova s kojima su sudjelovali na brojnim međunarodnim filmskim festivalima i revijama, a osvojili su i nekoliko nagrada na istima (Zlatne motorke na Trash Film Festivalu u Varaždinu, diplome Hrvatskog filmskog saveza, itd). Osim snimanjem žanrovskih uradaka radili su i na dokumentarnim filmovima te glazbenim video spotovima koji su prikazivani na državnoj televiziji. U ožujku 2008. godina organizirali su uspješnu premijeru svog filma "Civilizacija propasti" u kinu Europa u Osijeku, dok je premijeru filma "Višnjevac 2: Strava i paranormalno" u kinu Urania posjetilo oko 300 ljudi. Njihov rad je u više navrata medijski popraćen u obliku novinskih, radijskih i televizijskih reportaža.

Trash film festival (2008.)

Osim filmaša poput Krešimira i Luke Pejića u udruzi Novi Film nalaze se mladi ljudi koji se bave različitim aspektima društvene i znanstvene djelatnosti te su zaduženi za razne aspekte promocije i djelovanja Udruge.

"Talent Irwina Wilkinsona", u gl. ulozi Tomislav Tomić
 
Scena iz filma "Ravno u oči" 

    
"Civilizacija propasti", konačni obračun...