ponedjeljak, 2. travnja 2018.

Mala škola filmskog stvaralaštva za djecu - kroz 12 radionica naučili sve o osnovama filmskog stvaralaštva

Udruga Klikeraj u suradnji s udrugom Novi Film organizirala je malu školu filmskog stvaralaštva za djecu koja se održavala u Osijeku.


Posljednja četiri mjeseca filmaši iz udruge Novi Film održali su 12 radionica tijekom kojih su mališani naučili sve o osnovama filmskog stvaralaštva i – snimili kratkometražni SF uradak.


Filmski modul nastavak je programa poticanja kreativnosti za djecu udruge Klikeraj, a za ovu prigodu odlučili su uzeti kameru u ruke. Kroz 12 radionica djeca su se upoznala s filmskim žanrovima, etapama stvaranja filma, dizajnom filmskih plakata, kreiranjem scenarija i knjige snimanja, rukovanjem kamerom, postavljanjem filmskog seta i odabirom rekvizita, glumom, snimanjem i montažom. 


I, što je najvažnije, mali filmaši su imali priliku smišljati vlastite ideje i ugrađivati ih u priču. Nekoliko sati snimanja rezultiralo je kratkometražnim znanstveno-fantastičnim filmom „Bijeg“ u kojemu protagonisti pokušavaju pobjeći iz tvornice robota. Glavne uloge odigrali su: Lucija Udovčić, Roko Čikeš te Gabrijel i Emanuel Mustapić.

Svečana premijera filma održana je prošli vikend u prostorima udruge Klikeraj.

Izvor: Osijek031Nema komentara:

Objavi komentar